in ,

“Menangis Tengok Adik Comel Ni Dah Tidur…,” – Beralaskan Kotak, Satu Keluarga Tidur Atas Jambatan Selepas Tidak Mampu Bayar Sewa, Ebit Lew Seadanya Hulur Bantuan


Di kala rakyat Malaysia diminta mengikuti Perintah Kawalan Pergerakan dan duduk di rumah, lain pula kisahnya dengan keluarga ini yang difahamkan sudah empat hari terpaksa tidur di jambatan.

Menerusi perkongsian di laman Facebook Ebit Lew, dia bergegas ke lokasi berkenaan sekitar pukul 11.30 malam dan turut mendapat bantuan pihak polis.

Sitegiant E-commerce

Cukup menyayat hati melihat seorang kanak-kanak tidur beralaskan kotak manakala si ibu pula sedang hamil.

“Baru nak baring lepas live tadi tengok ramai tag saya di fb Amin Mean jumpa adik ni tidur dekat jambatan patron selayang tiada rumah dah 4hari disini. Saya terus gerak kesana dah 11.30 malam dan lalu roadblock dekat situ.

“OCPD tanya ustaz kemana ni. Saya minta bantuan mereka. Baik sangat semua ikut saya membantu. Sebak rasa. Terima kasih ACP Arifai Ketua Polis Daerah Gombak dan semua abang polis bersama saya tadi. Hebat PDRM. Abang polis semua tolong angkat barang kakak ni dan anaknya.

“Sampai atas menangis tengok adik comel ni dah tidur. Sejukknya lah ya Allah. Alas kotak jer. Macam anak saya kecil. Dah lena dekat rumah. Adik ni atas jambatan susahnya. Meronta hati melihat.

“Terus ajak anak ini dan ibunya bawa balik rumah. Tanya suami katanya pagi kot baru balik sini. Syukur rasa. Akak ni kenal saya. Pernah baca buku pasal isteriku bidadari. Akak ni tengah mengandung lagi. Ya Allah lagi sayu sebak rasa bersalah.

“Dengan bantuan polis saya bawa akak ni balik rumah. Ya Allah apalah ujian mu anak kecil. Ada masalah keluarga juga. Polis kata apa-apa call jer ustaz. Kita bantu ustaz. Terima kaseh ustaz tolonglah yer anak ni ustaz. Sedih rasa.

“Siapa ada rumah untuk disewa sekitar kl atau area gombak ni yang tak mahal boleh pm saya yer. Terima kaseh yer.

“Sejuk hati tengok adik ni tadi baru sekejap tidur alas kotak dan ada ubat nyamuk. Sekarang dah takde nyamuk. Tidur lena yer adik comel bilik selesa aircond tandas semua selesa. Allah sayang. Terima kaseh adik yang tag dan amin mean atas berita dan gambar itu-ebitlew,” kongsinya panjang lebar.

Terdahulu tular perkongsian yang dimuat naik oleh Amin Mean di laman sosial akan nasib tiga beranak ini yang didakwa terpaksa keluar rumah selepas tidak mampu membayar sewa.

Foto : Facebook Ebit Lew





Informasi terkini di MEDIA HIBURAN

Report

Written by Feed-Hiburan

What do you think?